Het afsluiten van een nieuwe autoverzekering is geen gemakkelijke klus. Je hebt veel keuze en je moet enkele belangrijke knopen doorhakken. Bovendien is het geen dagelijkse klus; autoverzekering vergelijken is dan ook iets waar je veel tijd aan moet besteden.

Graag helpen we jou een handje met de zoektocht naar de beste autoverzekering. In dit artikel zetten wij namelijk de drie verschillende soorten autoverzekeringen op een rijtje. Neem de korte toelichtingen door en bepaal direct welke autoverzekering voor jou het beste is.

WA autoverzekering

Alle auto’s in Nederland, die gebruik van de openbare wegen maken, moeten verplichting een WA autoverzekering hebben. Dit is de minst uitgebreide dekking én is daarmee ook de meest voordelige variant.

Bij deze autoverzekering ben je eigenlijk alleen verzekerd tegen schade aan anderen. De schade die je bijvoorbeeld aan een andere auto aanricht, wordt gedekt door deze verzekering.

Ideaal voor: auto’s van 10 jaar oud en ouder

WA beperkt casco autoverzekering

Je kunt ook kiezen voor de WA beperkt casco autoverzekering. Dit is eigenlijk de middelste verzekering, zowel qua prijs als qua dekking. Bij deze verzekering ben je verzekerd tegen schade aan anderen, tegen schade wegens diefstal en inbraak, tegen ruitschade en tegen storm- en brandschade.

Ideaal voor: auto’s van 5 jaar oud tot 10 jaar oud.

WA volledig casco autoverzekering

Tot slot kun je ook nog kiezen voor de WA volledig casco autoverzekering. Dit is de meest uitgebreide variant en daarmee ook de duurste. Ten opzichte van de WA beperkt casco variant ben je ook nog verzekerd tegen schade door vandalisme en schade door eigen toedoen. Met name dat laatste is een belangrijk punt.

Ideaal voor: nieuwe en/of dure auto’s.

Wat is voor jou de beste autoverzekering?

Voor welk soort autoverzekering kun jij het beste kiezen? Dat is onder meer afhankelijk van de leeftijd en waarde van jouw auto. Ook jouw eigen leeftijd, woonplaats en ervaring (aantal schadevrije jaren) spelen hier nog een rol bij. Het advies is om hoe dan ook een goede vergelijking te maken. Mogelijk kun je bij Ditzo Autoverzekering een passend en betaalbare verzekering vinden!