Londen is een echte wereldstad en zeer populair om een stedentrip naar toe te maken. Het is de hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk en er wonen zo’n 8,7 miljoen mensen in de stad. Met zoveel inwoners en toeristen is het ook niet gek dat Londen in totaal zes vliegvelden telt. De stad heeft enorm veel te bieden en dit begint natuurlijk al met de grote rode dubbeldekkers die aan de linkerkant van de weg rijden. Naast de rode dubbeldekkers telt Londen een groot aantal musea, iconische gebouwen en mooie parken.

Reizen naar Londen

Je kan op verschillende manieren naar Londen reizen. Het makkelijkste is om het vliegtuig te pakken. Zoals gezegd heeft Londen een zestal vliegvelden waarop gevlogen kan worden. Het is zo’n uurtje vliegen vanaf Amsterdam waarbij het dus er eigenlijk op neerkomt dat je opstijgt en vervolgens de landing alweer ingezet wordt. Dagelijks gaan er tal van airlines zoals British Airways, Ryanair, Transavia, EasyJet en nog veel meer.  Verder is het ook mogelijk om met de auto/bus of zelfs de trein naar Londen te reizen. Dit geeft wel meer reistijd dan met het vliegtuig.

Top 5: de leukste bezienswaardigheden Londen

Bij een wereldstad als Londen horen natuurlijk ook een hoop bezienswaardigheden. En dit is in Londen ook zeker het geval. Als je een weekend naar Londen gaat is de kans heel groot dat je niet alles gaat kunnen zien wat je van tevoren hebt ingepland. Hieronder vind je al een kleine greep uit de bezienswaardigheden van de stad.

  1. De Big Ben

De Big Ben hoort zeker bij één van de bekendste klokken ter wereld. Het is de grote klok in de klokkentoren bij Palace of Westminster. Vaak wordt de hele klokkentoren als de Big Ben gezien, maar dit is dus onjuist. Als je de Big Ben gaat aanschouwen kan je dus ook gelijk een bezoek brengen aan de Palace of Westminster. Dit paleis is waar het Britse parlement overleg voert.

2 .Tower of London & Tower Bridge

De Tower of Londen is een gebouwencomplex die in de loop der jaren meerdere functies heeft vervuld. Zo heeft het als koninklijk paleis, arsenaal, staatsgevangenis, museum, fort en munt gediend. Sinds 1988 staat de het complex op de UNESCO-werelderfgoedlijst en dient nu enkel nog als toeristische attractie. De Tower Bridge is een meer dan een eeuw oude brug die over de rivier de Theems loopt. In 1894 is de brug voltooid en deze dankt zijn naam aan de Tower of London. Het deel tussen de torens kan opgehaald worden, zodat de scheepvaart niet gestremd wordt. Lees hier meer over de Tower of London.

  1. The British Museum

Het British Museum is een van ’s werelds meest omvangrijke en belangrijke musea op het gebied van kunst en archeologie. Opgericht in 1753, bevat het museum meer dan acht miljoen objecten die de menselijke geschiedenis, kunst en cultuur van over de hele wereld vertegenwoordigen. Beroemde tentoonstellingen zijn onder andere de Steen van Rosetta en de Elgin Marbles. Toegang tot het museum is gratis, hoewel er voor sommige speciale tentoonstellingen wel een entreeprijs wordt gevraagd.

  1. Buckingham Palace

Buckingham Palace is de officiële residentie van de Britse monarch in Londen. Het paleis is niet alleen een plaats waar koninklijke gebeurtenissen worden gevierd, maar het is ook een belangrijke toeristische attractie. Een hoogtepunt voor veel bezoekers is de dagelijkse wisseling van de wacht, een traditionele ceremonie waarbij de koninklijke bewakers in hun kenmerkende rode uniformen en berenmutsen van dienst wisselen.

  1. The London Eye

Het London Eye, ook wel bekend als het Millennium Wheel, is een reusachtig reuzenrad gelegen aan de zuidelijke oever van de Theems. Sinds het in 2000 werd geopend voor het publiek, biedt het een ongeëvenaard panoramisch uitzicht op de stad, waaronder veel van de hierboven genoemde bezienswaardigheden. Een rit in het London Eye duurt ongeveer 30 minuten, en op een heldere dag kun je tot wel 40 km ver zien!