Het vervoeren van je kostbare motor kan een uitdaging zijn voor elke motorliefhebber. Of je nu op weg bent naar een evenement, een lange tour plant of gewoon wilt genieten van een ontspannen weekendrit, het hebben van motortrailers is essentieel als je meerdere motors tegelijk wilt vervoeren.

Geremde motortrailers: zijn deze veiliger?

Voor motorrijders die regelmatig lange afstanden afleggen, zijn geremde motortrailers de ideale keuze. Deze motortrailers zijn uitgerust met een geavanceerd remsysteem dat zorgt voor optimale veiligheid en stabiliteit, zelfs bij hoge snelheden of op heuvelachtig terrein. De gemoedsrust die dit type trailer biedt aan de bestuurder is van onschatbare waarde. Bovendien bieden geremde motortrailers voldoende ruimte om meerdere motoren tegelijkertijd te vervoeren, wat handig kan zijn als je met vrienden op pad gaat of deelneemt aan een motor evenement.

Wat zijn ongeremde motortrailers?

Voor motorrijders die op zoek zijn naar een meer compacte en wendbare oplossing om hun motorfiets te vervoeren, zijn ongeremde motortrailers een uitstekende keuze. Deze trailers zijn licht van gewicht en zeer gemakkelijk te hanteren, waardoor je snel en moeiteloos kunt reizen zonder gedoe. Ze zijn bijzonder geschikt voor stadsritten met druk verkeer of avontuurlijke tochten op smalle landweggetjes. Ongeremde motortrailers bieden de vrijheid om te genieten van je motorfiets zonder beperkingen. Een ongeremde motortrailer heeft geen remsysteem, de remmende werking moet alleen gemaakt worden door de auto. 

Waar moet je goed op letten bij motortrailers?

  • Laadvermogen: Controleer of de trailer voldoende laadcapaciteit heeft om de motorfiets veilig te vervoeren
  • Bevestiging en Stabiliteit: Zorg ervoor dat de motorfiets stevig en stabiel is vastgemaakt aan de trailer. 
  • Gewichtslimieten: Controleer of het totale gewicht van de trailer, inclusief de motor, binnen de wettelijke gewichtslimieten van je voertuig blijft.
  • Verlichting: Zorg ervoor dat de verlichting van de trailer correct werkt en is aangesloten op de verlichting van je voertuig
  • Aanpassing van je rijstijl: Houd er rekening mee dat het rijden met een trailer invloed kan hebben op de wegligging en de remafstand van je voertuig. 
  • Verzekering: Zorg ervoor dat de trailer goed is gedekt door je verzekeringspolis. In geval van ongelukken of schade is het belangrijk dat je de juiste dekking hebt.

Zakbare aanhangwagens:

De zakbare motoraanhangers met hydraulisch systeem en handpomp zorgen ervoor dat je eenvoudig  motoren en quads kan laden en lossen. Dit systeem is geschikt voor verschillende voertuigen, zoals crossmotoren, scooters en quads. Het speciale zakbare quad-model maakt zelfstandig laden en lossen mogelijk met een hydraulisch verhoogde en verlaagbare laadvloer.

Motortrailers van Aanhangwagendirect

Als het gaat om het vervoeren van je motorfiets, is de keuze van de juiste motortrailer van essentieel belang. Bij Aanhangwagendirect.nl vind je motortrailers die garant staan voor kwaliteit en veiligheid. Deze trailers zijn ontworpen om aan de behoeften van motorliefhebbers te voldoen, met aandacht voor laadcapaciteit, stabiliteit en betrouwbaarheid. Of je nu kiest voor een geremde of ongeremde motortrailer, je kunt erop vertrouwen dat deze aan hoge veiligheidsnormen voldoet, zodat je motorfiets veilig en zorgeloos kan worden vervoerd. Neem bij vragen contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect.