In Nederland heb je de keuze tussen zowel een hotelkamer met eigen sauna of een hotel met aparte sauna. Aan beide opties zijn zo bepaalde voor- en nadelen verbonden. Wij proberen je daarom een zo objectief mogelijk beeld te geven van de mogelijkheden.   Vervolgens is het natuurlijk aan jou om de juiste keuze te maken. 

De voordelen van een prive sauna of hotel met sauna

Een privé sauna heeft als voordeel dat je er natuurlijk alleen gebruik van maakt. Je hoeft niet met andere mensen te zitten en hoeft er misschien niet eens jouw hotelkamer voor uit. Een hotel met sauna biedt vaak een grotere ruimte en je leert er ook andere gasten kennen. Daarnaast vind je een algemene sauna vaak in combinatie met een zwembad, jacuzzi en andere faciliteiten. Al met al is het dus maar net waar jij naar op zoek bent.

De nadelen van een sauna op de kamer of een hotel met sauna

Een nadeel van een sauna op de kamer is vaak dat deze een kleiner formaat heeft. Het is verstandig om hierover van tevoren te informeren, zodat je teleurstelling kunt voorkomen. Bij een hotel met sauna heb je weliswaar meer faciliteiten, maar je deelt deze met andere gasten. We kunnen het ons dan ook zo voorstellen dat je, als je voor een romantische gelegenheid komt, graag een prive ruimte hebt. Als je met vrienden bent, of op zakenreis, dan kies je misschien eerder voor een hotel met meer faciliteiten. Jij beschikt nu in ieder geval over de informatie om een goede keus te maken! Een hotel met sauna is niet per se goedkoop en als je ervoor gaat, dan wil je het goed doen!