Midden-Frankrijk wordt ook wel Centre genoemd, frans voor, u raadt het al, midden. De naam is erg logisch, en een beetje fantasieloos, vanwege de ligging van deze regio. Het ligt in het midden van Frankrijk. Centre is 39.151 vierkante kilometer groot en kent meer dan 2.5 miljoen mensen. Centre wordt gekenmerkt door de prachtige natuur en staat bekend om de Loire Valley. Je kunt hier de rijke valleien van de Loire rivier vinden met natuurlijk alle wilde dieren die daar bij horen. Het is een prachtige regio om in te kamperen voor vrijwel elke type kampeerder. Zo kun je kiezen voor het zelf meenemen van een tent of caravan maar ook een mobile home of stacaravan huren. Vakantie vieren in een stacaravan is extra handig omdat je weinig spullen mee hoeft te nemen en je kunt genieten van een luxe accommodatie. Alles is in een stacaravan aanwezig. Van slaapkamer tot sanitair, van keuken tot terras. Via verschillende touroperators kun je een stacaravan huren in Frankrijk.

Kamperen in Midden Frankrijk

De natuur in Midden Frankrijk is erg mooi, prachtige valleien, kronkelende rivieren en vele wilde dieren maken deze regio een prachtig toevluchtsoord voor elke kampeerder. Er zijn dan ook vele campings in Midden Frankrijk te vinden. Naast de prachtige natuur is er ook een heel fijn klimaat om te kamperen. Het is een mild klimaat wat nooit erg koud of erg warm is, precies wat je wilt als je in een tentje ligt. Vele verschillende campings zijn in midden Frankrijk te vinden, natuurcampings in the middle of nowhere of campings die juist vlakbij prachtige steden liggen zodat je een leuke stedentrip kunt maken. Voor iedere kampeerder is er wel wat leuks te vinden, zolang je maar de goede camping uit kiest.

Natuur in Midden Frankrijk

Midden Frankrijk kent een prachtige natuur en een echte natuurfanaat zal zich hier echt thuis voelen. Er zijn vele campings midden in de natuur te vinden en je je voelt je hier dan ook meteen tot rust komen door de kalme bossen, prachtige valleien en de diversiteit van het leven om je heen. De flora en fauna zijn echt prachtig in Midden Frankrijk en het is het zeker waard om een goede natuurcamping te zoeken in dit prachtige stukje Frankrijk. Je kunt hier ook van alle rivieren genieten door mooie wandelingen langs de oevers te maken of door een te kanoën of kajakken. Wil je dit doen moet je echter van de voren op zoeken waar dit mogelijk is en met die kennis bijvoorbeeld een goede camping boeken in Parijs.

Steden in Midden Frankrijk

Er zijn ook hele mooie steden in Midden Frankrijk, bijvoorbeeld de hoofdstad Orleans. Het ligt zo’n 130 km onder Parijs en ligt aan de oevers van de Loire. Omdat de stad het een oude stad is die al honderden jaren aan de rivier ligt zijn er hele mooie bruggen over de Loire te vinden, wat het ook prachtig maakt om er met de boot een leuke vaartocht door de stad te maken. De grootste stad van Midden-Frankrijk is Tours. Het telt 142.000 inwoners en kent hele mooie architectuur, het stadhuis is echt een onwijs mooi gebouw en zeker in de avond is het plein voor het stadhuis adembenemend, de combinatie van licht en water is echt prachtig. Verder staat er een gigantische kathedraal uit de 15e eeuw wat de gotische architectuur van die tijd zeker ten goede komt.

Toeristische attracties in Midden Frankrijk

Midden Frankrijk is een juweeltje van een regio. Het kent werkelijk adembenemende natuur en ook prachtige steden, voor elke kampeerder wat wils. Orléans en Tours zijn echte aanraders voor de mensen die hun camping wel gezien hebben en wat steden willen bezoeken en de heuvels, rivieren en bossen van midden Frankrijk zijn ook zeker het bekijken waard. Je kunt in Midden Frankrijk ook wat avontuurlijker zijn, maar dan moet je van te voren bedenken en de juiste camping hiervoor kiezen. Al met al is deze regio zeker een aanrader voor elke camping liefhebber, wil je naar Frankrijk, ga dan naar Midden Frankrijk.