Londen is de stad van de typische zwarte taxi’s, de wereldberoemde dubbeldekkers, linksrijdend verkeer en de nog altijd aanwezige rode telefooncellen. Londen is behalve de hoofdstad en de grootste stad van het Verenigd Koninkrijk, ook het politieke, economische en culturele centrum van dat land. De stad telt enorm veel bezienswaardigheden waarvan er vier op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Londen is een oude stad welke is ontstaan als nederzetting aan de Theems en is uitgegroeid tot een echte metropool. Een bruisende en sfeervolle stad met een metrosysteem welke behoort tot de beste ter wereld. Dus boek een goedkope vlucht, zoek gunstige hotelkamers in Londen en ga aan de slag met onze top-10 lijst met hotspots in de hoofdstad van Engeland!

10 dingen om te doen en te bekijken in Londen

Emirates Stadium

Het Emirates Stadium is geopend in juni 2006 en is de thuisbasis van Arsenal. Het stadion heeft deze naam gekregen door dat de gelijknamige luchtvaart maatschappij de voetbalclub ging sponsoren.

 

Madame Tussauds

Madame Tussauds is een erg populaire attractie onder de Londense toeristen. Het museum is vernoemd naar Marie Tussaud die na dodenmaskers wassen beelden is gaan maken.

 

Stamford Bridge

Stamford Bridge is de thuishaven van voetbalclub Chelsea, maar opmerkelijk genoeg ligt het stadion niet in de wijk Chelsea maar in de wijk Fulham. Het stadion is met een capaciteit van ruim 42.000 zitplaatsen lange tijd het grootste stadion van Londen geweest.

 

British Museum

Het British Museum is het grootste en belangrijkste museum van Groot Brittannië. Het is een nationaal museum en beschikt over ongeveer dertien miljoen objecten, een verzameling kunstvoorwerpen die behoort tot de grootste collecties ter wereld.

 

Wembley Stadium

Het Wembley Stadium ligt in het noordwesten van Londen. Het stadion is de thuisbasis van het Engelse voetbalelftal, de finales van de League en FA Cup en popconcerten. Het nieuwe moderne Wembley Stadium met een capaciteit van 90.000 toeschouwers.

 

Wimbledon

Wimbledon is een wijk in Londen, maar de wijk is voornamelijk bekend geworden van het wereldberoemde grandslamtoernooi ‘The Wimbledon Championships’ (kortweg Wimbledon).

 

 

West End

West End is de uitgaanswijk midden in het centrum van Londen. Het aanbod van verschillende theaters op onder andere Shaftesbury Avenue of de vele bioscopen aan het autovrije plein Leicester Square maakt West End dé wijk voor het bezoeken van een spetterende voorstelling.

 

Harrods

In de Londense wijk knightbridge bevindt zich het wereldberoemde warenhuis Harrods. Het warenhuis voor luxegoederen is een lust voor het oog van zowel binnen als buiten.

 

Westminister Abbey

De Westminister Abbey staat voornamelijk bekend vanwege dat hier vrijwel alle vorstelijke begrafenissen, huwelijken en kroningen plaatsvinden. De prachtige Londense kerk is in de 13e eeuw verbouwd in een gotische stijl.

 

Hyde park

Hyde park is een groene oase in de drukke Engelse hoofdstad. Het park is eigendom van de koninklijke familie maar wel opgesteld voor publiek. Het heeft een rechthoekige vorm en is maar liefst 140 hectare groot.