Londen, de Engelse hoofdstad, is een prachtige en populaire bestemming. Met wereldberoemde iconen, zoals de Big Ben, het Tate Modern en de Tower Bridge figureert het in menig film en is het een stad die u gezien moet hebben. Ook de budgetreiziger zal zich in deze stad goed vermaken. Met een voordelige vliegreis naar Londen bent u vliegensvlug in Londen en zult u uw ogen uitkijken.

Bezienswaardigheden van Londen

In Londen liggen de bezienswaardigheden op straat voor het oprapen en er hoeft aan het ervaren van de stad dus geen groot prijskaartje te hangen. Bekijk de waanzinnige architectuur, zoals de St. Paul’s kathedraal en de Tower of London. Of aanschouw de beroemde wissel van de wacht – een ware attractie – voor het Buckingham Palace, de residentie van het Britse koningshuis. De verschillende buurten geven Londen het onderscheidende karakter, zoals Convent Garden en Soho en bezoek ook de beroemde pleinen Picadilly Circus en Trafalgar Square. Strompel over de markt van Portobello Road en vind leuke koopjes. Er zijn bovendien voldoende goedkope pubs en bars om ook ’s avonds van Londen te kunnen genieten.

Top-5 hotspots

Londen heeft voor ieder wat wils. Je kunt hier mooie gebouwen bekijken, je kunt er heerlijk shoppen en je kunt natuurlijk gezellig een pintje drinken in een van de vele pubs. Hieronder vind je onze 5 belangrijkste hotspots die je zeker niet mag missen. Wil je meer zien? Zie dan ook de informatieve pagina over het Verenigd Koninkrijk en Engeland specifiek.

 

  1. Buckingham Palace: het werkpaleis van de koningin. Een aantal maanden per jaar kan je dit paleis ook daadwerkelijk bezoeken
  2. St. Paul`s Cathedral: een schitterende kathedraal waar verschillende bekende mensen liggen begraven
  3. Tower Bridge: als je aan Londen denkt, dan denk je natuurlijk aan de wereldberoemde brug. Je kunt eventueel een kaartje kopen voor The Tower Bridge Experience
  4. Hyde Park: een prachtig mooi groen park waar je even lekker tot rust kunt komen
  5. Londen Eye: Het bekende en meest grote reuzenrad van de wereld. Het is maar liefst 135 meter hoog. Een kaartje is niet goedkoop, maar als je er eenmaal inzit geniet je van een geweldig uitzicht over de stad.